Tuesday, April 14, 2009

.:: Aku dan Banjir ::.

Aku kembali...chewahhh....Musim hujan cmni memang slow sket pick upnye..Maklum la sejuk, otak cepat cramped..hahaha..Kali ni aku nak share picture yg aku smpat snap kat umah sedara aku kat area Alor Star jugak la..Umah dia betul2 blakang sungai. Jadi musim hujan cmni, penuh la umah dia dengan limpahan air sungai. Shots ni aku snap masa banjir di kawasan umah dia mula surut. Kebetulan hari tu sedara aku tu buat sedikit kenduri kesyukuran sambut cucu baru jadi keadaan nampak lebih meriah la dengan kehadiran tetamu dan banjir..hehehee....






Itu gambar masa air sungai tgh pasang (itulah kata sedara aku)..Pastu aku smpat amik dua shot aje lepas air sungai dah mula surut. Umah dia pun dah mula surut air. Sib baik tak hujan. Malam tu hujan aku tktau la ape jadi ngan umah sedara aku tu. Tak plak aku tnye...huhuhu..Sempat jugak la aku main banjir maklum la dah lama tak main banjir. Last aku main masa kat Flat Tentera kat Puchong tu. Memandangkan umah aku tingkat 2, aku turun join abah aku gi main banjir. Siap selisih dengan ular lagi. Aku tktau la ular ape tu, tapi besar beb, lalu kat sebelah betis aku time tu. Pergghh..sib baik...huhuhu...Kali ni aku tktau la dlm sungai tu ada ape, tapi so far, tkde plak nmpak membahayakan. Sib baik benteng umah ni tinggi. Jadi klu hujan skali pun, rasanye takkan masuk smpai dalam umah kot. Harap2 tkde la mahkluk lain yg join main banjir kat situ...hehehehe...

3 comments:

A.I.Z.A.T said...

uyoo,kesian oo..agak2 ade jaws x masa banjr tu?heheh

~ N i n i 3 ~ said...

wooo,,,seram2,,buaye ade x??

[k][o][p][i][e] said...

jaws tu rasanye tkde la kot, tapi klu buaya tu ada kemungkinan la..maybe baby buaya ke ape ke...huhuhu...