Saturday, June 8, 2013

:: Aku dan Blogging ::


Ok, lets admit it..Setahun kot tak update blogspot ni.. Apa keeesss!!! Sedar-sedar dah masuk tahun 2013..last entry masa hari ibu tahun lepas.. Well, time flies.. Tahun lepas, dok sibuk gelabah sbb kontrak keje dah nak abis hujung tahun tu..jadi dok sibuk packing barang, susun equipment, restock and everything, Awal tahun ni Alhamdulillah dapat bekerja di tempat yang sama cuma di bawah pengurusan company lain. Pun...sibuk gak, sibuk rearrange job description, sibuk perbetulkan tatasusila kerja, sibuk dgn menyesuaikan diri dgn keje2 baru. Fuhhh...tgh2 sibuk dgn keje baru, masuk pulak planning untuk wedding sendiri.

My little sister pun dah masuk darjah satu. Jadi selain dari nak sesuaikan dgn kerja baru, time lunch pun telah diisi dgn rutin mengambil adik aku kat skolah. At first memang kelam kabut, tapi lama-lama dah bleh adapt dengan new routine ni. No problem la. Rasanya sesuai la kot nak kata separuh tahun 2013 ni, diisi dgn pelbagai perkara baru sehingga tak sedar masa pun dah smpai bulan Jun. Alhamdullillah.. 

Itu adik yang kecik skali, yg bongsu plak dah graduate, jadi dok sibuk bawa dia interview merata tempat. Alhamdulillah, bulan lepas dia dpt keje di Prudential KL. Adik lelaki plak dah dpt kerja dgn kerajaan, namun secara kontrak la..Tp itu rezeki namanya, Along pun dah ada dua anak lelaki. 

Ada pilihanraya bulan Mei lepas, ada induction course yang kena attend, ada weekend task kat office, kenduri sana-sini, ada renovation job kat umah dan yg paling diberi perhatian ialah wedding plan aku. Skarang tengah bertungkus lumus dgn persiapan ntuk majlis bulan Ogos dan September nnti. Hope semuanya under control. 

Well, aku rangkumkan suma sekali dlm satu gambar. Fuhh..harap lepas ni dapat update dengan kerap. Rasanya banyak benda yg aku terlepas. Tapi takpe, seboleh-bolehnya kita catch-up balik la. 

2 comments:

Zura Lee said...

welkem back sab !!!!

kopie biru said...

wahhh...ada reader ke? heeee..ni yg semangat meluap-luap ni...!